Pierwowzorem naszej piekarni były francuskie boulangerie, gdzie wszystkie produkty są wyrabiane i wypiekane na miejscu na wysokim poziomie.
Zachowujemy tę filozofię i dbamy o jakość produktu dla naszego klienta codziennie.
Zastosowujemy samych naturalnych składników.
Wszystkie nasze produkty bez sztucznych barwników, spulchniaczy, nie korzystamy z dodatków przyspieszających fermentację, zamiast tego nasze chleby fermentowane 12-18 godzin.
Używamy lokalnej mąki do tradycyjnych wypieków oraz włoskiej mąki do ciast i chlebów francuskich i włoskich. Nigdy w naszej kuchni nie będzie margaryny, tylko masło minimum 82%.
Używamy tradycyjnych przepisów polskich, francuskich, włoskich oraz przepisów z innych części świata, nie przestajemy się uczyć i próbować czegoś nowego, wymyślamy własne przepisy.
W pogoni za ilością chleb stał się jedną z części dużej produkcji przemysłowej.
Chcemy wrócić klientowi smak prawdziwego naturalnego chleba na zakwasie wyrabianego ręcznie z miłością.