Pierwowzorem naszej piekarni były francuskie boulangerie, gdzie wszystkie produkty są wyrabiane i wypiekane na miejscu na wysokim poziomie.

Zachowujemy tę filozofię i dbamy o jakość produktu dla naszego klienta codziennie.

Zastosowujemy samych naturalnych składników.

Wszystkie nasze produkty bez sztucznych barwników, spulchniaczy, nie korzystamy z dodatków przyspieszających fermentację, zamiast tego nasze chleby fermentowane 12-18 godzin.

Używamy lokalnej mąki do tradycyjnych wypieków oraz włoskiej mąki do ciast i chlebów francuskich i włoskich. Nigdy w naszej kuchni nie będzie margaryny, tylko masło minimum 82%.

Używamy tradycyjnych przepisów polskich, francuskich, włoskich oraz przepisów z innych części świata, nie przestajemy się uczyć i próbować czegoś nowego, wymyślamy własne przepisy.

W pogoni za ilością chleb stał się jedną z części dużej produkcji przemysłowej.

Chcemy wrócić klientowi smak prawdziwego naturalnego chleba na zakwasie wyrabianego ręcznie z miłością.